België stopt met Junior Eurovisie Songfestival.

De VRT doet niet meer mee aan het Junior Eurovisie Songfestival. Dat maakte onze omroep vandaag bekend. Het is voor het eerst dat België wegblijft dat de jongereneditie van het Eurovisie Songfestival, dat begon in 2003. Het nieuws komt voor velen onverwacht. Volgens Ketnet, die de laatste drie jaar Junior Eurosong organiseerde komt het vanwege de mindere interesse in het Junior Songfestival. Voor de preselectie was er veel meer interesse en daarom komt men met een alternatief voor deze fans. Maar de internationale deelname zit er alvast voor 2013 niet in.

"We willen de focus nog meer verleggen van de wedstrijd naar de overtuiging dat alle deelnemers winnaars zijn. Bovendien hebben we vastgesteld dat ons eigen nationale traject bij de Ketnetters veel meer leeft dan het internationale. Door het internationale event los te laten, krijgen we meer ruimte om de schijnwerpers op alle kinderen te zetten", meldt Wouter Quartier, de netmanager van de zender.

België deed mee sinds de eerste editie in 2003, maar kon niet winnen. De hoogste plaats werd in 2009 behaald met het nummer van Laura Omloop. Vorig jaar haalde we onze tweede beste positie, een vijfde plaats met "Abracadabra" van Fabian. Op het internet zijn vele mensen teleurgesteld, maar zijn vele mensen verbaasd dat de beslissing niet eerder is genomen. De omroep had al een oproep geplaatst voor Junior Eurosong 2013, maar deze gaan nu over naar het alternatieve Wie wordt Junior 2013? dat in de plaats komt.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.