Destination Malmö [1]: Natália Kelly, Oostenrijk

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Oostenrijk, winnaar in 1966.

Natália Kelly vierde eind vorig jaar haar achttiende verjaardag in Oostenrijk, waar ze sinds haar zes jaar woont. Zij is afkomstig van Hartford, Connecticut in de Verenigde Staten. In 2004 zet ze haar eerste stappen in de muzikale wereld door mee te zingen in een zangwedstrijd van ORF. Daar werd ze tweede. Na een lange stilte neemt ze in 2011 mee aan de lokale populaire wedstrijd The Voice (niet te verwarren met de televisieshow) die ze uiteindelijk kon winnen.

In 2012 schrijft ze zich met "Shine" in voor de preselectie voor het Songfestival. Die doorstaat ze en zij mocht zich één van de vijf finalisten van Österreich Rockt Den Song Contest noemen. Op 15 februari werd zij gekroond als vertegenwoordiger voor Malmö: de vakjury zet haar op een tweede plaats met slechts twee punten verschil met de nummer één, maar het publiek ging overtuigender voor haar. Het nummer is geschreven door Andreas Grass, Nikola Paryla, Alexander Kahr en Natália Kelly.In de geschiedenisboeken staat Oostenrijk éénmaal vermeld als winnend land: in 1966 konden zij hun enigste overwinning boeken. Sinds de invoering van de halve finales was Oostenrijk er alleen bij in de finale van 2004 en 2011. In 2006, 2008, 2009 en 2010 waren ze afwezig wegens de vele circusacts, aldus de top van omroep.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.