Destination Malmö [3]: Hannah Mancini, Slovenië

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Slovenië, zevende in 1995 en 2001.

Hannah Mancini is geboren in Los Angeles in de Verenigde States, maar verhuisde in 2006 naar Slovenië toen ze in het huwelijksbootje stapte met een Sloveen. Ze schrijft haar eigen muziek en teksten, maar doet dat ook voor anderen. Zo schreef ze mee aan muziek van enkele Disneyfilms. Mancini was ook de leadzangeres van de groep Xequtifz in Slovenië. In 2011 verlaat ze na enkele radiohits in Slovenië de groep en start ze een project met DJ Sylvan en DJ Mike Vale.

Met dat project doet ze datzelfde jaar mee aan de preselectie van het Songfestival, EMA. Ze wint de finale niet, maar valt wel op. Twee jaar later kan de Sloveense omroep zich geen grootse preselectie veroorloven en kiezen ze intern voor Hannah. Op 14 februari stelt men in de gebouwen van RTVSLO het nummer "Straight Into Love" voor. Mancini werkte samen met Gregor Zemljic, Erik Margan, Matija Rodic en Marko Primuzak.Voor Slovenië is het de negentiende deelname als afgescheiden land van Joegoslavië. Sinds 1993 is Slovenië er bij en konden ze twee keer de zevende plaats behalen: Darja Švajger en Nuša Derenda deden dat in respectievelijk 1995 en 2001. Sinds de invoering van de halve finale stonden ze in de finale van 2007 en 2011.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.