Wie gaat er voor Azerbeidzjan naar Zweden?

Vanavond kiest Azerbeidzjan alvast zijn kandidaat voor het komende Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden. Tien kandidaten doen mee aan die finale. Mogelijk zal men ook het nummer al horen vandaag, maar de Azerbeidzjaanse omroep heeft nog maar heel weinig informatie naar buiten gebracht. Iedere kandidaat zingt een nieuw nummer vanavond. Sinds december werden er wekelijks (met af en toe een weekje pauze) één iemand naar de finale gestuurd. De laatste twee voorrondes waren dat er telkens twee. Normaal zou er nog een week van halve finales komen, maar die heeft men geschrapt. 

Finale Milli seçim turu
Aysel Babayeva - Sleay Mo
Farah Hadiyeva - We Are One
Farid Mammadov - Hold Me
Leyla Aliyeva - Welcome To The Sun
Leyla Gafari - Pride
Nigar Huseynova - I Still Believe
Ravana Aliyeva - Lovely King
Valeriya Huseynzadeh - If This Is Love
Vlada Akhundova - Big Time
Vugar Muradov - Baby Baby

De finale start om 18:00 onze tijd. Waarschijnlijk al men alvast tijdens de show een Songfestivalnummer brengen. Er is een livestream via de website van Eurovision.tv en de Azerbeidzjaanse omroep. De presentatie ligt in handen van Leila Guliyeva en Konul Arifkizi. Azerbeidzjan komt na een jaar rechtstreeks in de finale gestaan te hebben dit jaar uit in de tweede halve finale.

Vorig jaar was Azerbeidzjan gastheer voor de 57e editie van het Eurovisie Songfestival. Die lieten ze doorgaan in de pasgebouwde Baku Crystall Hall. Men koos in een nationale finale voor Sabina Babayeva en zij kreeg intern het nummer "When The Music Dies" aangeduid. Een schot in de roos, want Azerbeidzjan eindigde op een vierde plaats met 150 punten. Babayeva kreeg twaalf punten van Litouwen  Malta, Oekraïne en Turkije. Ons land had geen punten over voor de inzending van het gastland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.