Destination Malmö [10]: Andrius Pojavis, Litouwen

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Litouwen, zesde in 2006.

De 29-jarige Andrius Pojavis is geboren in het kleine Jurbarkas in 1983. Tijdens zijn tienerjaren speelde hij op zijn school in een bandje, maar dat inspireerde hem om verder te gaan. Hij verhuisde na zijn studies voor een jaar naar Ierland, waar hij begon te schrijven. Eens terug in Litouwen, brengt hij zijn eerste nummer uit. Hij werkt ook aan zijn eerste album. Pojavis reist af tussen Litouwen en Italië, waar zijn vrouw en twee kinderen wonen. Hij is net vader geworden van zijn tweede spruit.

Hij schrijft zich vorig jaar in voor de preselectie van Litouwen en men selecteert hem ook voor die voorrondes. Hij geraakt al derde door zijn voorronde, wat nipt was want enkel de top drie mocht door. Tijdens de halve finale was het ook nipt, maar tijdens de finale koos de jury voor Pojavis tijdens de superfinale. Hij gaat met "Something" naar Malmö, een nummer volledig door hem zelf gemaakt. Twee maanden geleden werd er nog een benefietconcert gehouden om zijn deelname te sponsoren  Daar stelde hij ook de vernieuwde versie voor.Voor Litouwen is dit de veertiende deelname. Sinds de invoering van de halve finales kon met van de negen kansen de finale vijf keer halen. Eén keer stonden ze ook rechtstreeks in de finale in 2007. Dat kwam omdat in 2006 ze de zesde plaats haalde met het controversiële "We Are the Winners" van LT United. Tot op heden is die zesde plaats ook de beste positie in hun geschiedenis.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.