Destination Malmö [11]: Alyona Lanskaya, Wit-Rusland

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Wit-Rusland, zesde in 2006.

In de voormalige Soviet-Unie, meer bepaald in het Wit-Russische Mahiljow wordt in het jaar 1985 Elene Lepokhina geboren. Op haar school zong ze mee in het koor. Sinds 2008 neemt ze deel aan internationale wedstrijden. Zo deed ze al mee aan competities in Bulgarije, Rusland en in de Verenigde Staten. Toen ze meer naamsbekendheid kreeg, gebruikte ze de artiestennaam Alyona Lanskaya. Normaal had ze al wel wat vroeger op het Songfestival gestaan.

In 2012 won ze ook al eens de nationale finale met "All My Life", maar een week later werd zij gediskwalificeerd omwille van fraude in de stemmingsprocedure. Ze kreeg voor 2013 een herkansing en kon de nationale finale winnen met "Rhythm of Love". Dat nummer werd ruim drie maanden na de nationale finale ingeruild voor "Solayoh", een nummer aan de hand van Martin King en onze landgenoot Marc Paelinck.Wit-Rusland kon het Junior Eurovisie Songfestival in tien jaar tijd twee keer winnen, maar op het grote festival is het nog nooit in de top vijf geraakt. In 2007 kwamen ze wel in de buurt met een zesde plaats van Dmitry Koldun met "Work Your Magic". Enkel in 2007 en 2010 stond Wit-Rusland in de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar viert Wit-Rusland zijn tiende deelname in Malmö.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.