Destination Malmö [20]: Farid Mammadov, Azerbeidzjan

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Azerbeidzjan, winnaar in 2011.

Farid Mammadov is geboren in augustus 1991 in de hoofdstad Bakoe. Hij studeert nog steeds aan de Azerbeidzjaanse staatsschool voor cultuur en kunst. Naast zingen doet hij ook aan worstelen, de nationale sport van het land. Gelijktijdig met de preselectie van het Eurovisie Songfestival deed hij mee aan de wedstrijd Böyük Sehne. Hij schopte het tot in de finale, waar hij als finalenummer het lied "Hold Me" zong. Hij eindigde niet als eerste, maar haalde wel de superfinale.

Hij nam dus ook deel aan de preselectie van het Eurovisie Songfestival. Hij won zijn voorrondeweek in de eerste week van februari en kon dus uiteindelijk de finale winnen, ook met het nummer "Hold Me". Dat nummer is geschreven door John Ballard en Ralph Charlie Al Fahel, terwijl de muziek komt van Dimitrios Kontopoulos. Hij schreef ook de muziek van Ani Lorak in 2008 en Sakis Rouvas in 2009.Azerbeidzjan doet mee sinds 2008 aan het Eurovisie Songfestival en kon al elk jaar de finale halen van de wedstrijd en ook een plaats in de top tien scoren. Hun hoogtepunt kwam toch in 2011 en 2012 - in 2011 wonnen ze het Eurovisie Songfestival met "Running Scared" en in 2012 mocht men het festival organiseren in de pas gebouwde Bauy Crystal Hall.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.