Destination Malmö [21]: Krista Siegfrids, Finland

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Finland, winnaar in 2006.

Krista Siegfrids is geboren in 1985 in Kaskinen. Ze zette haar eerste muzikale stappen in 2009 met de band Daisy Jack. Die brachten de single Perfect Crime uit. Even later mocht ze gedurende één seizoen meespelen in de musical Play Me in Helsinki. In 2011 speelde ze mee in de rockmusical Muskettisoturit. Vorig jaar nam ze mee aan The Voice Of Finland op het commerciële Nelonen. Ze viel af in de eerste liveshow. Het debuutalbum van Siegfrids komt uit op 10 mei.

Ze schrijft zich vorige zomer in voor de tweede editie van Uuden Musiikin Kilpailu. YLE kiest haar met het nummer "Marry Me". Ze overleefd de auditie's en gaat ze rechtstreeks door naar de finale via haar voorronde. De finale wint Krista Siegfrids met 26,6 % van alle stemmen. "Marry Me" is geschreven door Krista Siegfrids zelf, Erik Nyholm, Kristoffer Karlsson en Jessica Lundström.Finland moest 45 jaar wachten op de eerste overwinning. Hun eerste deelname dateert van 1961 en in 2006 was het dan zover met het controversiële "Hard Rock Hallelujah". Ze konden vijf keer de finale bereiken sinds de invoering van de halve finales. Dat gebeurde vier keer op rij tussen 2006 en 2009 en ook in 2011 waren ze erbij.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.