Destination Malmö [23]: Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov, Bulgarije

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Bulgarije, vijfde in 2007.

Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov zijn een Bulgaars muziekduo dat voor Songfestivalkenners al zeker niet onbeend. Todorova is geboren in 1977 in de stad Varna, terwijl Yankoulov geboren is in de hoofdstad van Bulgarije, Sofia in 1966. Beide hebben ze een aparte carrière sinds de jaren negentig, maar in 2003 begonnen ze samen als duo. Ze hebben enkele singles als soloartiest uitgebracht, maar ook als duo hebben ze al een handvol singles uitgebracht.

In 2007 doen ze mee aan de finale in Bulgarije voor het Songfestival in Helsinki. Die finale winnen ze en tot hun grote verrassing haalden ze ook de eerste finaleplaats voor Bulgarije. Ze eindigde op een vijfde plaats tijdens de finale met "Water". Dit jaar koos de omroep intern voor het duo. Zij mochten drie nummers zingen in een nationale finale. Uiteindelijk werd "Kismet" gekozen, tot groot ongenoegen van Elitsa. Zij ging liever met "Samo Shampioni". Wegens een copyrightkwestie gaat dat nummer alsnog naar Malmö.Bulgarije haalde dus zijn beste positie tot op heden met Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov in 2007. Ze nemen sinds 2005 deel aan het festival, maar kon enkel in 2007 een plaats bemachtigen in de fniale. In 2008 en 2011 kwamen ze heel dicht in de buurt met een elfde plaats.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.