Destination Malmö [30]: Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko, Albanië

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Albanië, vijfde in 2012.

Adrian Lulgjuraj en Bledar Sejko zijn twee bekende artiesten in Albanië. Lulgjuraj is niet geboren in Albanië, maar wel in het Montenegrijnse Ulcinj. De 32-jarige Adrian heeft rechten gestudeerd, maar steekt veel liever zijn tijd in zijn passie - muziek. Momenteel is hij ook een hulp-coach in de lokale versie van The Voice. De 42-jarige Bledar Sejko is wel in Albanië geboren.  Hij was één van de eerste die popmuziek introduceerde in de late jaren tachtig toen het communisme in het land op zijn einde liep.

Bledar Sejko heeft al een beetje ervaring met het Songfestival. Hij ging in 2011 mee als gitarist met Aurela Gace. Ook nam hij al in 1992, 1993, 2005 en 2007 aan Festivali i Këngës, sinds 2003 de nationale finale voor Albanië. Eind vorig jaar namen Adrian en Bledar mee aan het festival met "Identitet" en de verschillende juryleden gaven in totaal de meeste punten aan het nummer van hun. "Identitet" is geschreven door Eda Sejko en Bledar Sejko.Albanië doet sinds 2004 mee aan het festival en tot vorig jaar was de zevende plaats bij hun debuut ook de beste plaats die ze hebben gehaald. Vorig jaar verbeterde Rona Nishliu die zevende positie met twee plaatsen. Zij kon met "Suus" de vijfde plaats in de finale bereiken. Tot nu heeft Albanië drie keer de finale moeten missen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.