Destination Malmö [31]: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani, Georgië

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Georgië, negende in 2010 en 2011.

Sophie Gelovani en Nodi Tatishvili hebben beide in feite een solocarrière, maar hebben zeker enkele dingen gemeen. Zo deden ze beide in hetzelfde jaar mee Geostar en beide stonden ze in de finale. Nodi won en Sophie werd tweede. Sophie Gelovani is geboren in 1984 en won in 1999 al een tv-wedstrijd en vorig jaar deed ze opnieuw mee aan zo'n competitie. Nodi Tatishvili werd twee jaar later geboren en studeerde in London. In 2011 kwam zijn debuutalbum "I am Georgian" uit.

De Georgische omroep maakte op de laatste dag van 2012 bekend dat ze Sophie Gelovani en Nodi Tatishvili naar Malmö sturen. Eind februari ging het nummer "Waterfall" in première tijdens een Georgisch ontbijtprogramma. "Waterfall" is aan de hand van 'Euphoria'-componist Thomas G:son en Erik Bernholm.Georgië debuteerde in 2007 in Helsinki met een twaalfde plaats in de finale. Een jaar later deden ze nog een plaatsje beter, terwijl ze in 2009 gedwongen thuisbleven wegens een boycot van Rusland. In 2010 en 2011 eindigde Georgië telkens op een negende plaats. Vorig jaar kon de Georgische kandidaat de finale niet halen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.