Destination Malmö [33]: Cezar, Roemenië

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Roemenië, derde in 2005 en 2009.

Cezar Flrin Ouatu is geboren in 1980 in Ploiești . Hij is geen reguliere zanger, maar hij zingt mee in grootse operastukken. Hij zong al mee met grote prestigieuze namen in de operawereld. Enkele voorbeelden zijn Viorica Cortez, Jordi Savall en Magda Olivero. In 2013 staan er naast zijn deelname aan het Songfestival ook nog enkele grote duetten gepland. De grootste naam is toch die van Andrea Bocelli. Momenteel werkt hij aan zijn eerste album met pop-opera.

Eind februari nam hij deel aan de halve finale in de nationale selectie. Daar eindigde hij tweede, vlak achter Luminița Anghel (Roemenië 2005). In de finale gaat de televoting voluit voor Cezar's nummer en kan de jury het ook smaken met een derde plaats. Daarmee bleef hij met één punt voor op de nummer twee. Het nummer voor Malmö heet "It's My Life" en in geschreven door Cristian Faur.Cezar sluit op 16 mei de tweede halve finale af. Roemenië doet mee sinds het festival van 1994 en kon in 2005 zijn beste resultaat tot op heden behalen, de derde plaats. In 2010 werd dat resultaat geëvenaard. Roemenië is één van de weinige landen die sinds de invoering van de halve finales alle finales heeft meegemaakt.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.