Destination Malmö [34]: Cascada, Duitsland

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Duitsland, winnaar in 1982 en 2010.

Cascada is een Duitse danceformatie die opgericht is in 2004 door DJ Manian, Yann Peifer en de 31-jarige Natalie Horler. Die laatste is tevens ook de leadzangeres van de formatie. Er zijn vier albums uitgebracht en een twintigtal singles. Hun grootste hits waren "Everytime We Touch" in 2005 en "Evacuate the Dancefloor" in 2009. Op een gegeven moment stond dat nummer op de zesde plaats in de Ultratop 50. In 2010 werden ze met dat nummer ook genomineerd voor een MTV Video Music Award.

Op 14 februari nam Cascada deel aan de Duitse nationale finale in de TUI Arena in Hannover. Er deden twaalf acts mee aan Unser Song Für Malmö en Cascada sloot met "Glorious" de finale af. Eerst leek het dat LaBrassBanda naar Malmö mocht omdat zij alle twaalf punten kregen in de eerste ronde, maar de vakjury maakte daar snel komaf mee door nul punten te geven. Cascada won met een duidelijk verschil. "Glorious" werd geschreven door Yann Peifer, Manuel Reuter, Andres Ballinas en Tony Cornelissen.Duitsland is één van de rechtstreeks geplaatste finalisten op zaterdag 18 mei. De Duitsers konden twee keer het festival winnen: in 1982 met Nicole en in 2010 met Lena. Ze mochten drie keer het Eurovisie Songfestival huisvesten: twee keer na hun overwinning en ook in 1957.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.