Destination Malmö [7]: Zlata Ognevich, Oekraïne

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Oekraïne, winnaar in 2004.

Zlata Ognevich is geboren in het begin van 1986 in Moermansk, een stad in het uiterste noordwesten van Rusland. Al snel verhuisde de familie Ognevich naar Oekraïne. Na haar middelbare opleiding verhuisde ze op 18-jarige leeftijd naar de Oekraïense hoofdstad Kiev om door te breken als zangeres. Ze won verschillende wedstrijden en mocht al het Oekraïense volkslied brengen voor de president van het land. Haar motto is "Hou meer, lach meer, open je hart en ken geen angst".

In 2010 en 2011 doet ze mee aan de Oekraeïnse finale, wat haar respectievelijk een vijfde plaats opbracht met "Tiny Island" en een tweede plaats met "The Kukushka". Dit jaar deed ze voor de derde keer mee en het was duidelijk derde keer, goede keer. "Gravity" kreeg het vierdubbele aantal stemmen van de kijkers dan de nummer twee en de vijf juryleden waren het unaniem eens, wat zelden gebeurt in Oekraïne. "Gravity" komt uit de handen van Mikhail Nekrasov en Karen Kavaleryan.


Oekraïne maakte zijn debuut in 2003 in Letland. In 2004 werd de halve finale geintroduceert en moest Oekraïne ook daaraan deelnemen. Zij zijn één van de weinige landen die elk jaar in de finale hebben gestaan. In 2004 kon Oekraïne zijn tweede deelname al meteen omzetten naar de eerste overwinning. Ruslana won dat jaar met het nummer "Wild Dances", wat ook een hit in ons land werd.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.