Destination Malmö [8]: Anouk, Nederland

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Nederland, winnaar in 1957, 1959, 1969 en 1975.

Bij ons in de Lage Landen heeft Anouk zeker geen introductie nodig. Anouk Teeuwe is geboren in 1975 in de zakelijke hoofdstad van Nederland: Den Haag. In 1997 breekt ze door in Nederland met "Nobody's Wife". Eveneens bereikt ze hoge plaatsen in ons land en in Scandinavië. Het was zeker niet het enigste nummer dat zo goed scoorde: "Lost" en "Girl" waren stuk voor stuk successen  Ze won ook talloze awards: vijftien TMF Awards, negen Edisons en twee MTV Awards staan bij haar thuis.

De keuze van Anouk was niet gemakkelijk. Eerst wou de TROS meerdere voorrondes organiseren, maar daar had Anouk geen zin in. Vele mensen reageerde hierop stomverbaasd en vroegen zich af waarom de TROS de zangeres niet intern koos. In oktober kwam het verlossende videobericht van Anouk zelf, waar ze melde dat ze ging meedoen namens Nederland. Op 11 maart werd dan haar nummer "Birds" voorgesteld, geschreven door Tore Johansson, Martin Gjerstad en Anouk Teeuwe zelf.Voor Nederland zijn de gouden tijden op het Songfestival al een tijdje voorbij. Nochtans hebben ze vier overwinningen op hun naam staan: in 1957 met  Corry Brokken, in 1959 met Teddy Scholten, tien jaar later in 1969 met Lenny Kuhr en in 1975 met Teach-In. Sinds de invoering van de halve finales kon Nederland alleen in 2004 zich kwalificeren voor de finale, maar de acht jaren daarna was er telkens geen finale voor het land.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.