Destination Malmö [35]: Amandine Bourgeois, Frankrijk

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Frankrijk, winnaar in '58, '60, '62, '69 en '77.

Amandine Bourgeois is geboren in 1979 in Angoulême. In 2008 geraakt ze landelijk bekend door haar deelname aan Nouvelle Star. Ze neemt deel aan het zesde seizoen en in juni 2008 kroont het Franse publiek haar als seizoenswinnares. In 2009 komt haar eerste album "20m²" uit, dat een gouden plaat krijgt. Vorig jaar kwam het tweede album van Borugeois uit: "Sans Amour Mon Amour". Dat album werd opgenomen in de bekende Abbey Road Studios in London.

De Franse krant Le Parisien kwam op 22 januari met het nieuws naar buiten dat Bourgeois Frankrijk zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Diezelfde dag, enkele uren later werd het nieuws door de omroep France 3 bevestigd. Op 13 maart kwam het nummer ook naar buiten: "L'enfer Et Moi". De muziek is van David Salkin en de tekst is van Boris Bergman.Frankrijk staat als land van de Big Five al rechtstreeks in de finale van 18 mei.  Frankrijk kon het festival al vijf keer winnen, maar hun laatste overwinning dateert al van 1977. De laatste tien jaar haalde Frankrijk enkel een plaats in de top tien in 2009 met "Et s'il fallait le faire" van Patricia Kaas.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.