Destination Malmö [37]: ESDM, Spanje

Op 18 mei zal de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2013 gekroond worden. Eén van de 39 kandidaten die een gooi doet naar die eerste plaats is Spanje, winnaar in 1968 en 1969.

ESDM of voluit El Sueño de Morfeo is een Spaanse groep uit de regio Asturias. Ze treden op sinds 2002. Raquel del Rosario is de leadzangeres van de groep, David Feito speelt op de akoestische gitaar en Juan Luis Suárez speelt op de elektrische gitaar. Ze begonnen niet als El Sueño de Morfeo, maar wel als Xemá. Een jaar later doopte ze hun groepsnaam om naar ESDM. Ze hebben vijf succesvolle albums op hun naam staan zo'n vijftien singles, waaronder enkele nummer 1-hits.

Midden december maakte de Spaanse omroep in het programma Gente+ bekend dat El Sueño De Morfeo namens Spanje naar Malmö mocht. TVE organiseerde eind februari een nationale finale met drie nummers: "Contigo Hasta El Final (With You Until The End)" kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Het nummer is geschreven door de drie groepsleden van ESDM: Raquel del Rosario, David Feito en Juan Luis Suárez.Spanje is één van de vijf grootbetalers van dit festival en staat daarom al meteen in de finale. Spanje kon twee keer op rij het Eurovisie Songfestival winnen eind jaren zestig. In 1968 won het met "La La La" en in 1969 was het één van de vier winnaars met "Vivo Cantando". De laatste jaren deed Spanje het wat minder, maar vorig jaar bereikte ze voor het eerst sinds lange tijd opnieuw de top tien met Pastora Soler.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.