Malmö Extra: Dinsdag 7 mei 2013

Vandaag draaide de dag vooral rond de repetities in de Malmö Arena, maar er was ook heel wat klein (en ook groot) nieuws dat toch even de aandacht verdient. Dat bundelen wij samen voor jou, elke dag tot en met zondag 19 mei in Malmö Extra. Heeft u voor ons nog een interessant weetje of een leuke link? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of info@eurovisionbelgium.be. Dit was het andere  nieuws op dinsdag 7 mei, de tweede dag in Malmö.

Eurovisielegende Lys Assia op sterven? Triest nieuws bereikte ons vandaag. Lys Assia kan niet naar Malmö afreizen omdat ze ernstig ziek is. Er is namelijk een longembolie vastgesteld bij Assia en bij oudere mensen kan dit dodelijk zijn. Ze is enkele dagen geleden opgenomen in het hospitaal. Daarstraks verscheern er via het officiële Twitteraccount van Assia ook even #rip, maar dit werd snel verwijderd. We weten niets over haar toestand, maar wensen haar toch veel beterschap.

EBU lanceert Songfestivalapp... Apps zijn hot en de EBU kon dus niet achterblijven met een officiële Songfestivalapp. De applicatie is te downloaden voor toestellen van Apple en Android. De app is gratis en je kan tijdens de uitzendingen zelfs stemmen via de app, maar dan zal er wel een kost worden aangerekend en die zal hetzelfde zijn als wat de nationale omroep verrekend.

Roberto Bellarosa stijgt enkele plaatsen bij bookmakers... Oké, het is nog altijd bij de laatste in de rij, maar Roberto Bellarosa stijgde na zijn eerste repetitie enkele plaatsen naar positie 32. Toch ziet het er nog altijd niet goed uit voor onze landgenoot. Fingers crossed!

Kent u Nuno Resende nog? Nee? Hij mocht ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2005, maar slaagde er niet in om de finale te halen. Nu is hij razend populair in Frankrijk omdat hij de halve finale van The Voice in Frankrijk heeft bereikt. Hij werd afgelopen zaterdag door het publiek doorgestemd naar deze halve finale. Als Resende de finale haalt, zal hij alvast niet naar de finale van het Songfestival kunnen kijken, want die vallen op hetzelfde moment.

Gordon spreekt! Gordon wie? De grootste relnicht van Nederland en deelnemer aan het Songfestival 2009 met z'n Toppers heeft zich eens over de inzendingen gebogen van Malmö en wat blijft. Het nummer van Anouk is volgens hem kansloos. "Ik word hier zo depressief van, het is geen goed liedje en het spijt me zeer, maar we gaan dit jaar wéér niet naar de finale". Over andere landen is hij wel positief: Rusland en ook Ierland ('mogelijke winnaar'), België ('fantastische stem'), Finland ('leuke act'), Armenië ('wat goed is dit') en Noorwegen ('zeker top-10') ziet Gordon ver komen. Nu ja, of dit positief is...

Wat meer over de uitzendingen zelf... Zo zou de begintitel aan elk nummer eruit zien (met vlag dan wel natuurlijk). Klik hier... Wat vinden jullie ervan? Totaal anders... of niet?

Niet vergeten! Vanavond kan je op Canvas kijken naar de integrale uitzending van het Eurovisie Songfestival 1987 met commentaar van Luc Appermont en met de knappe presentatie van Viktor Lazlo. De uitzending start om 23:15 en eindigt rond de klok van 02:15

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.