Malmö Extra: Donderdag 9 mei 2013

Vandaag draaide de dag vooral rond de repetities in de Malmö Arena, maar er was ook heel wat klein (en ook groot) nieuws dat toch even de aandacht verdient. Dat bundelen wij samen voor jou, elke dag tot en met zondag 19 mei in Malmö Extra. Heeft u voor ons nog een interessant weetje of een leuke link? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of info@eurovisionbelgium.be. Dit was het andere nieuws op woensdag 9 mei, de derde dag in Malmö.

Carola naar finale Eurovisie Songfestival... Natuurlijk niet als deelneemster, maar als special guest tijdens de finale. De interval act tijdens de finale zal volledig in het teken staan van de Zweedse cultuur en daar kan Häggkvist, zelf deelnemer in 1981 als derde, 1991 als winnaar en 2006 als vijfde, natuurlijk niet op ontbreken. Dit jaar zette ze haar carrière op een hoger vuurtje door een nieuwe versie van "Främling" uit te brengen.

Vandaag is het 26 jaar geleden... dat het Eurovisie Songfestival in Brussel neerstreek en Johnny Logan als winnaar werd gekroond. Afgelopen dinsdag kon je op Canvas kijken naar de integrale uitzending van 1987 en wie het gemist heeft, kan het nog opvragen via Ooit Gemist of het gewoon op YouTube bekijken. Dan moet je wel het commentaar van Luc Appermont missen, die enorm kritisch was op de RTBF en andere zaken.

Vandaag is het 21 jaar geleden... dat het vorige Eurovisie Songfestival is Malmö was. Die was niet in de Malmö Arena, want die is er nog maar sinds 2008. De editie werd gehuisvest in de Malmö Isstadion even verder. De finale werd gewonnen door Linda Martin met haar "Why Me?" voor Ierland. Leuk feit is dat in 1992 Christer Björkman Zweden mocht vertegenwoordiger, nu de grote man van Eurovisie in Zweden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.