Malmö Live: Naar waar gingen de Belgische punten?

De Belgische resultaten zijn niet verrassend dit jaar. In zowel de halve finale als de finale gingen de welbekende 'douze points' naar Nederland, de tien punten naar eindwinnaar Denemarken en de acht punten naar Oekraïne. De namen van de vijf juryleden in België zijn ook naar buiten gekomen: Vincent Verbelen (Music Manager NJR Belgique), Jean-François Pottier (DJ Nostalgie Belgique), Nathan Skweres (DJ Nostalgie Belgique), Veronique Vande Wal (DJ) en Alex Hirsoux (The Voice Belgique). Omdat de RTBF de kandidaat afvaardigde, mocht die ook de vakjury kiezen.

België deelde de punten tijdens de halve finale op dinsdag 14 mei als volgt uit: Estland (1), Cyprus (2), Oostenrijk (3), Ierland (4), Moldavië (5), Litouwen (6), Rusland (7), Oekraïne (8), Denemarken (10) en Nederland (12). Er waren geen punten voor Slovenië  Kroatië, Montenegro, Servië en Wit-Rusland. Dat laatste land stuurde trouwens een Belgisch nummer, maar toch geen punten van ons land.

In de finale gingen de punten naar Zweden (1), Griekenland (2), Moldavië (3), Rusland (4), Azerbeidzjan (5), Italië (6), Noorwegen (7), Oekraïne (8), Denemarken (10) en Nederland (12). De top drie was dus volledig hetzelfde als tijdens de halve finale. De Belgische vakjury en televoters gaven geen punten aan  Malta en Hongarije, die wel in de top tien van de avond stonden. Ook hadden we geen punten veil voor buurlanden Frankrijk, Duitsland en overzee aan het Verenigd Koninkrijk.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.