Malmö Live: Vanavond eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2013.

Vanavond is het dan eindelijk zover: het 58e Eurovisie Songfestival, editie 2013, eerste halve finale. Om 21:00 onze en Zweedse tijd gaat de eerste halve finale van het heuse muziekfestijn van start in de Malmö Arena in Zweden, waar zo'n . België en Nederland tellen af naar deze uitzending, want beide landen staan in deze halve finale: Anouk treed als achtste aan met het nummer "Birds" voor onze Noorderburen, terwijl Roberto Bellarosa de Belgische eer zal vertegenwoordigen met "Love Kills" vanop de vijftiende en voorlaatste plaats. 

Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2013
01. Oostenrijk: Natália Kelly - Shine
02. Estland: Birgit - Et Uus Saaks Alguse
03. Slovenië: Hannah - Straight Into Love
04. Kroatië: Klapa s mora - Mižerja
05. Denemarken: Emmelie de Forest - Only Teardrops
06. Rusland: Dina Garipova - What If
07. Oekraïne: Zlata Ognevich - Gravity
08. Nederland: Anouk - Birds
09. Montenegro: Who See - Igranka
10. Litouwen: Andrius Pojavis - Something
11. Wit-Rusland: Alyona Lanskaya - Solayoh
12. Moldavië: Aliona Moon - O Mie
13. Ierland: Ryan Dolan - Only Love Survives
14. Cyprus: Despina Olympiou - An Me Thimase
15. België: Roberto Bellarosa - Love Kills
16. Servië: Moje 3 - Ljubav Je Svuda

De tien finalisten vanavond worden gekozen door het televotend publiek en door de vakjury's in alle deelnemende landen en Italië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Elks hebben zij vijftig procent stemaandeel. Elk land zal 1-8, 10 en 12 punten geven aan hun tien favoriete nummers. De tien landen die zo de meeste punten krijgen mogen door naar de finale. De resultaten komen naar buiten als het winnend land zaterdag bekend is. De lijnen gaan open nadat alle nummers aan bod zijn geweest en die gaan 15 minuten open.

Zowel België als Nederland moeten vanavond stemmen in deze halve finale en daarom is de finale ook live te zien in beide landen. In België zal de show uitgezonden worden in Vlaanderen op Eén (HD) en Radio 2 met commentaar van André Vermeulen en Tom De Cock en in Wallonië op La Une (HD) met  Jean-Louis Lahaye en Maureen Louys als commentators. In Nederland zal de show te bekijken zijn op Nederland 1 (HD) met commentaar van Daniel Dekker en Jan Smit. 

Eén kijkt vooruit met de special '12 points' vanaf 20:35 met aandacht voor de Belgische inzendingen in de geschiedenis. Na het NOS Journaal in Nederland is er om half negen 'Op weg naar het Songfestival', waar bekende Nederlanders vooruitblikken op de uitzending van vanavond. Bij onze Waalse vrienden is er 'Eurovision vos 10 chansons belges préferées' met hun tien beste inzendingen uit ons land en dit vanaf 20:20. Op Radio 2 in Vlaanderen zal het programma 'De Volgelingen' de show integraal volgen en dit vanaf 20:00.

Petra Mede zal het Eurovisie Songfestival presenteren. Voor het eerst sinds 1995 zal de presentatie solo gebeuren. Wie vanavond punten wilt geven op een blaadje papier alvorens zijn stem uit te brengen, kan dat doen via ons puntenblad, hier te downloaden.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.