Malmö Live: Vanavond tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2013.

Vanavond is er de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2013 met zeventien deelnemende landen. Zonder België en Nederland uiteraard, want die staan al in de finale. Het is toch interessant om te kijken naar deze uitzending, want zo kennen we onze tien nieuwe concurrenten voor de finale. Tevens zullen vandaag ook alle kandidaten voor de grote finale van zaterdag bekend zijn. De show start om 21:00 vanuit de Malmö Arena en net voor de klok van 23:00 moeten we de tien nieuwe en laatste finalisten kennen.

Tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2013
01. Letland: PeR - Here We Go
02. San Marino: Valentina Monetta - Crisalide (Vola)
03. Macedonië: Esma & Lozano - Pred Da Se Razdeni
04. Azerbeidzjan: Farid Mammadov - Hold Me
05. Finland: Krista Siegfrids - Marry Me
06. Malta: Gianluca - Tomorrow
07. Bulgarije: Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov - Samo Shampioni
08. IJsland: Eythor Ingi - Ég Á Líf
09. Griekenland: Koza Mostra ft. Agathon Iakovidis - Alcohol Is Free
10. Israël: Moran Mazor - Rak Bishvilo
11. Armenië: Dorians - Lonely Planet
12. Hongarije: ByeAlex - Kedvesem (Zoohacker Remix)
13. Noorwegen: Margaret Berger - I Feed You My Love
14. Albanië: Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko - Identitet
15. Georgië: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani - Waterfall
16. Zwitserland: Takasa - You and Me
17. Roemenië: Cezar - It's My Life

Van de zeventien gaan er dus tien landen door. Die worden gekozen door de televoters en de vakjury's in alle deelnemende landen en Duitsland, Frankrijk en Spanje. Allebei hebben ze vijftig procent het voor het zeggen. Elk land geeft 1-8, 10 en 12 punten aan hun favoriete nummers. De tien landen die zo de meeste punten krijgen mogen door naar de finale. De resultaten komen naar buiten als het winnend land zaterdag bekend is. De lijnen gaan open nadat alle nummers aan bod zijn geweest en die gaan 15 minuten open.

België en Nederland hebben geen kandidaat in de show en kunnen ook niet stemmen. Toch zenden zowel de zenders in België en Nederland, al dan niet in vertraging de show uit. In België zal de show uitgezonden worden in Vlaanderen op Eén (HD) met commentaar van André Vermeulen en Tom De Cock en in Wallonië op La Une (HD) met Jean-Louis Lahaye en Maureen Louys als commentators. In Nederland zal de show te bekijken zijn op Nederland 1 (HD) met commentaar van Daniel Dekker en Jan Smit.

Op Eén is er voor de show een special, genaamd '12 points'. Die blikt vanaf 20:35 terug op de twaalf meest markante niet-winnaars. In Nederland is er 'Op weg naar het Songfestival' met een vooruitblik op de show van vanavond vanaf 20:30. Bij de RTBF is er geen special en zij zenden de show met één uur vertraging uit, vanaf 22:00. Petra Mede zal het Eurovisie Songfestival presenteren. Voor het eerst sinds 1995 zal de presentatie solo gebeuren. Wie vanavond punten wilt geven op een blaadje papier alvorens zijn stem uit te brengen, kan dat doen via ons puntenblad, hier te downloaden.


Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.