Malmö Live: Wie wint het 58e Eurovisie Songfestival?

Om 21:00 vanavond volgt er de apotheose van het 58e Eurovisie Songfestival met de finale, die dit jaar in Malmö is terecht gekomen na de zege van Loreen vorig jaar in Bakoe. Gastomroep SVT heeft dit Songfestival het thema 'We Are One' meegeven, omdat ze Europa graag één willen maken. 26 landen gaan meedoen voor de eindoverwinning en zowel België als Nederland hebben zich kunnen kwalificeren afgelopen dinsdag voor de finale: België zal als zesde aantreden met "Love Kills" van Roberto Bellarosa en Nederland stuurt Anouk met "Birds" als dertiende op het podium.

Finale Eurovisie Songfestival 2013
01. Frankrijk: Amandine Bourgeois - L'enfer et moi
02. Litouwen: Andrius Pojavis - Something
03. Moldavië: Aliona Moon - O Mie
04. Finland: Krista Siegfrids - Marry Me
05. Spanje: ESDM - Contigo Hasta El Final (With You Until The End)
06. België: Roberto Bellarosa - Love Kills
07. Estland: Birgit - Et Uus Saaks Alguse
08. Wit-Rusland: Alyona Lanskaya - Solayoh
09. Malta: Gianluca - Tomorrow
10. Rusland: Dina Garipova - What If
11. Duitsland: Cascada - Glorious
12. Armenië: Dorians - Lonely Planet
13. Nederland: Anouk - Birds
14. Roemenië: Cezar - It's My Life
15. Verenigd Koninkrijk: Bonnie Tyler - Believe In Me
16. Zweden: Robin Stjernberg - You
17. Hongarije: ByeAlex - Kedvesem (Zoohacker Remix)
18. Denemarken: Emmelie de Forest - Only Teardrops
19. IJsland: Eythor Ingi - Ég Á Líf
20. Azerbeidzjan: Farid Mammadov - Hold Me
21. Griekenland: Koza Mostra ft. Agathon Iakovidis - Alcohol Is Free
22. Oekraïne: Zlata Ognevich - Gravity
23. Italië: Marco Mengoni - L'Essenziale
24. Noorwegen: Margaret Berger - I Feed You My Love
25. Georgië: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani - Waterfall
26. Ierland: Ryan Dolan - Only Love Survives

Het festival zal worden uitgezonden live in alle 39 deelnemende landen en is ook live te zien in Portugal en Bosnië & Herzegovina en in delay in Australië, Polen en Kazachstan. In ons land is de show te volgen op Eén, La Une, Nederland 1 en enkele buitenlandse zenders zoals bij de BBC, RAI, TVE enzovoort. Elk land heeft zijn lokale commentatoren en voor ons land is dat André Vermeulen en Tom De Cock voor de Vlaamse kijker en voor de Waalse kijker is dat Jean-Louis Lahaye en Maureen Louys en in Nederland geven Daniel Dekker en Jan Smit het commentaar vanuit het Zweedse Malmö en het mekka van dit Songfestival.

Punten worden er ook gegeven vanavond en voor ons land doet presenatrice Barbara Louys dat. In Nederland geeft Cornald Maas de punten door vanuit het DeLaMar in Amsterdam. Daar zal een special worden uitgezonden vlak voor de finale, net zoals bij ons en in Wallonië ook zal gebeuren. Dit jaar is er een nieuwigheid en dat zit in de jurering van de kandidaten. Nu zullen alle juryleden hun top 26 moeten maken, terwijl ze vroeger alleen de top 10 moesten geven. Zo kan een winnaar van de televoting nog zwaar afgestraft worden bij een land. 

De host van de avond is Petra Mede, die hopelijk wat meer geluk heeft tijdens de stemming. Daar liep het gisterenavond - ook al was het niet de grote avond - helemaal mis. Wilt u vanavond stemmen? Dat kan en wij bieden een blaadje papier aan met daarmee een mogelijkheid voor het noteren van punten. Dat kan je hier downloaden. De show eindigt vannacht rond kwart na twaalf met de winnaar.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.