Eerste details Eurosong 2014 bekend, meer nieuws volgt 'heel snel'.

Stilaan komen de eerste nieuwtjes naar buiten rond Eurosong 2014, de Belgische selectie voor het komende Eurovisie Songfestival. Steven De Coninck-De Boeck, adjunct-netmanager van Eén gaf een interview aan Eurosong.be en daaruit komen al de eerste minuscule, maar toch niet-onbelangrijke details naar buiten. Meer nieuws zou er heel snel aankomen. Dat zou eventueel volgende week al kunnen zijn. 'Het concept van Eurosong staat helemaal op punt. Ik kan bevestigen noch ontkennen of het opnieuw zes of zeven weken wordt' zegt hij aan de website.

Sowieso loopt het over meerdere weken, maar het zal in geen enkel geval lijken op de Eurosong van vroeger. Wel met meerdere kandidaten over meerdere voorrondes, maar een totaal andere vorm. Wel komt het terug op de zondagavond te staan, in één of twee delen. Bart Peeters zal ook niet meer terugkeren als presentator. Hij presenteerde de show in 1999, 2002, 2004, 2006 en 2008. Peter Van De Veire zou een waardige opvolger zijn volgens Peeters. Hij presenteerde Eurosong 2012. Ook zou een presentatieduo mogelijk zijn.

De Coninck-De Boeck droomt ook: 'Ik hoop dat we met Eurosong doorheen het land kunnen reizen', een concept zoals Melodifestivalen. Men doet het al enkele jaren met Vlaanderen Muziekland, maar dat is buiten en Eurosong valt midden in de winter. Nog enkele dingen die te melden vielen: Maarten Verhaeghen wordt producer van de show, Eurosong start niet meer dit jaar en er zijn al inzendingen binnengekomen. (Bron: Eurosong.be)

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.