Inschrijvingen Eurosong 2014 geopend.

De openbare omroep VRT heeft de inschrijvingen geopend voor Eurosong 2014, de Belgische preselectie voor het Eurovisie Songfestival 2014. Songfestivalwinnares Loreen roept in een filmpje op om naar de website van Eén te gaan: 'Als jullie ook op het coolste podium ter wereld willen staan, ga dan naar deze website', refererend naar de website van Eén. De artiesten moeten geen song aanleveren, maar moeten een nummer zingen uit de Songfestivalgeschiedenis.

Net zoals op het Eurovisie Songfestival mogen er maximaal zes leden deelnemen. De VRT aanvaard ook inzendingen via post (Eén-Eurosong 1043 Brussel). Ten laatste op maandag 7 oktober, 9 uur moet het filmpje binnen zijn, via post of via het online inschrijvingsformulier. In november-december krijgen de kandidaten te horen of ze mee mogen doen aan Eurosong.

Ook is de zoektocht gestart naar nummers. Componisten en tekstschrijvers kunnen hun creaties voor Eurosong 2014 sturen naar eurosong@een.be en moet voldoen aan de regels van de EBU en de VRT. Die regels zijn hier te vinden. Het online inschrijvingsformulier staat dan weer hier

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.