Azerbeidzjan kent vandaag inzending.

Azerbeidzjan zal op vandaag zijn inzending voor het komende Eurovisie Songfestival naar buiten brengen. De omroep ITV maakte na de finale van Böyük Sehne bekend dat ze hun inzending later gingen presenteren voor Kopenhagen. Men zal men de clip van Dilara Kazimova presenteren om 17:30 op het wereldwijde web. Zij won die finale van Böyük Sehne. Daar zong ze al een nieuw nummer, "Alone", maar die werd uiteindelijk niet gekozen als Azerbeidzjaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014, binnenkort in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Het nummer dat ze in Kopenhagen zal brengen heet "Start A Fire". Dilara Kazimova zal Azerbeidzjan alvast vertegenwoordigen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014. Als Azerbeidzjan, net zoals de afgelopen zes jaar, goed weet te scoren in de halve finale, zien we haar terug in de finale op zaterdag 10 mei.

Böyük Sehne werd vorig jaar voor de eerste keer gehouden en leverde onrechtstreeks Farid Mammadov op als Azerbeidzjaanse vertegenwoordiger met het nummer "Hold Me". Het werd opnieuw een succesvol Eurovisie Songfestvial in Malmö. De tweede halve finale werd gewonnen en in de finale eindigde hij tweede met 234 punten. Er kwamen twaalf punten van Bulgarije, Georgië, Griekenland, Hongarije, Israël, Litouwen, Malta, Montenegro, Oostenrijk en Rusland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.