Destination Copenhagen [10]: The Shin & Mariko, Georgië

Nog 41 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Georgië, deelnemer van de tweede halve finale.

The Shin vind zijn oorsprong in Duitsland. Drie Georgiërs startte eind jaren negentig met de groep, die typische Georgische instrumenten een moderne westerse toets probeert te geven. De leden van de groep vandaag zijn Mamuka Gaganidze (zanger en percussie), Zaza Miminoshvili (gitaar), Zurab J. Gegnidze (bass) en Alexander Chumburidze. De groep bracht sinds 1999 al vijf albums uit. Voor deze speciale gelegenheid is Mariko Ebralidze ook lid van de groep. Zij heeft al enige bekendheid in Georgië als jazzartieste. Ze nam voorheen ook deel aan festivals in Georgië, Azerbeidzjan en Duitsland.

Begin februari maakt de omroep GPB bekend dat The Shin & Mariko namens Georgië mogen afreizen naar Kopenhagen. Hun lied, "Three Minutes To Earth", werd eind februari opgenomen in Stuttgart en kwam op 14 maart naar buiten tijdens de ochtendshow van de openbare omroep.

"Three Minutes To Earth" is gecomponeerd door de gitarist van The Shin, Zaza Miminoshvil. De tekst van "Three Minutes To Earth" is geschreven van Eugen Eliu. The Shin & Mariko komen als vierde in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.