Destination Copenhagen [11]: Freaky Fortune feat. RiskyKidd, Griekenland

Nog 40 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee te winnen. Eén van die landen is Griekenland, deelnemer van de tweede halve finale.

Freaky Fortune is een Griekse duo, bestaande uit de zanger Nikolas Raptakis (geboren op 30 april 1990) en producer Theofilos Pouzbouris (geboren op 9 februari 1991). Ze zijn sinds 2011 bezig, maar hun doorbraak kwam er in 2012 toen ze met een cover van Katy Perry's "Part Of Me" deelnamen aan een wedstrijd door blogger Perez Hilton. Ze wonnen die wedstrijd. Voor Kopenhagen werken ze samen met RiskyKidd, een 19-jarige rapper geboren in Londen met Duits-Jamaicaanse roots. In het echte leven heet hij Shane Schuller.Sinds 2010 is hij wel woonachtig in Griekenland.

Er waren twijfels of Griekenland erbij ging zijn in Kopenhagen omdat in juni de openbare omroep ERT wer gesloten door de regering. Er kwam een nieuwe omroep en die gaat nu het Songfestival doen. Opnieuw kwam er een samenwerking met MAD tijdens de nationale finale. Van de vier inzendingen kwam "Rise Up" met bijna 37 % er als beste uit en mogen ze naar Kopenhagen namens Griekenland.

Hun inzending, "Rise Up" is volledig zelf gecomponeerd en geschreven door Nikolas Raptakis en Theofilos Pouzbouris zelf. De stukken met rap zijn dan weer door Shane Schuller geschreven. De drie komen uit als dertiende in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.