Destination Copenhagen [6]: Elaiza, Duitsland

Nog 45 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Duitsland, rechtstreeks finalist.

Elaiza is een in 2012 opgericht trio, bestaande uit drie jonge vrouwen. De leadzangeres is de Oekraïens-Poolse, maar in Duitsland opgegroeide Elzbieta Steinmetz. Zij speelt ook piano. De accordeoniste van de groep is Yvonne Grünwald en de muzikante aan de contrabas is Natalie Plöger. Ze ontmoete elkaar in de Valicon Stound Studios in Berlijn en sindsdien treden ze samen op. Ze wonnen in 2013 al een nieuwkomersaward op het Women Of The World Festival in Frankfurt. Deze maand ging ook het debuutalbum van Elaiza, "Gallery" in verkoop.

Het parcours van Elaiza in de preselectie is opmerkelijk. Zij kwamen namelijk uit een selectie van ruim 2.000 artiesten die deelnamen aan een online auditie. Zij wonen de wildcardfinale en mochten zich als laatste aansluiten bij de finalisten. Die wonen ze in een rechtstreeks duel met Unheilig, razend populair in Duitsland. Ze brachten twee nummers: "Fight Against Myself" en "Is It Right". Dat laatste nummer gaat naar Kopenhagen.

"Is It Right" is volledig geschreven door de leadzangeres Elzbieta Steinmetz. Voor de muziek kreeg ze nog hulp van Frank Kretschmer. Adam Kesselhaut schreef mee aan de tekst. Omdat Duitsland een lid is van de Big Five hebben ze het privilege om rechtstreeks aan te mogen treden in de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op zaterdag 10 mei 2014. Duitsland zal wel meestemmen in de tweede halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.