Destination Copenhagen [8]: Softengine, Finland

Nog 43 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Finland, deelnemer van de tweede halve finale.

Softengine werd opgericht in 2011 voor vijf Finse heren uit Seinäjoki. De vijf jonge mannen zijn Topi Latukka (zanger en gitarist), Ossi Mäkelä (gitaar en synthesizer), Eero Kesknen (basgitarist), Henri Oskár (keyboards en percussie) en Tuomo Alarinta (drum) en zitten sinds dit jaar onder het label van Sony. Ze waren nog geen grote naam in de Finse muziekwereld en speelden voorheen op kleine podia. Zo schreven ze vele nummers in het tuinhuis van de grootouders van leadzanger Topi.  In 2013 namen ze ook deel aan verschillende competitie's in Finse steden, met succes.

Hun eerste kennismaking met het grote Finse publiek volgde in UMK, de preselectie voor het Eurovisie Songfestival in Finland. Ze brachten "Something Better" voor de jury, die meteen verkocht waren. Ze mochten rechtstreeks door naar de finale via hun voorronde en daar wonnen ze zowel bij de vakjury als bij de televoters.

Softengine brengt in Kopenhagen het rocknummer "Something Better", geschreven door leadzanger Topi Latukka. Voor de tekst kreeg hij nog eens ondersteuning van basgitarist Henri Oskár. De heren komen uit als achtste in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.