Hoe klinkt de Georgische inzending?

Vanochtend vroeg (of in West-Europa eerder nog vannacht) zal in Georgië bekend worden gemaakt hoe het lied van The Shin & Mariko Ebralidze zal klinken. Tijdens het ochtendprogramma Ch'veni Dila zal men de videoclip van "Three Minutes To Earth" voor het eerst vertonen. De muziek is van Zaza Miminoshvili en de tekst komt van Eugen Eliu. Begin februari raakte bekend dat The Shin & Mariko Ebrilidze namens Georgië naar het Eurovisie Songfestival 2014 gaan, binnenkort in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Vandaag kennen we dus ook hun lied voor het festival.

De uitzending van Ch'veni Dila start om 07:30, een zeer normale tijd voor een ochtendshow. Echter, er is een tijdverschil met drie uur, dus wie het programma wilt volgen, zal om 04:30 klaar moeten zitten voor de livestream. Georgië komt uit in de tweede halve finale op donderdag 8 mei.

Vorig jaar gingen Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani namens Georgië naar het Eurovisie Songfestival met het Zweedse nummer "Waterfall". Na een jaar geen finale in 2012 slaagden de twee erin om Georgië terug de finale in te loodsen. Daar haalde ze de middenmoot, meerbepaald een vijftiende plaats. "Waterfall" kreeg vijftig punten, waarvan er tien waren vanuit zowel Armenië als Azerbeidzjan: samen niet zo'n goede vrienden, maar wel vriendelijk voor Georgië.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.