Hoe klinkt Valentina Monetta voor de derde keer?

Vanavond presenteert Valentina Monetta voor het derde jaar op rij haar Songfestivalinzending voor San Marino voor het komende Songfestival, binnenkort in Kopenhagen. Na "The Social Network Song" tijdens de editie van Bakoe in 2012 en "Crisalide" tijdens de editie van Malmö vorig jaar gaat Valentina Monetta voor een derde keer naar het festival. Nu hoopt ze de finale te halen, wat haar zowel in 2012 als 2013 niet lukte. Opnieuw werkt ze samen met Ralph Siegel, die al meer dan twintig Songfestivalinzending heeft geschreven, waaronder het winnende nummer van Duitsland in 1982.

De uitzending gaat van start om 21:10 en is te bekijken via SMRTV, eurovision.tv en de livestream van de omroep. Valentina Monetta zal deelnemen aan de eerste halve finale op dinsdag 6 mei.

Vorig jaar kwam er een hele stijlbreuk met de Valentina die we in 2012 zagen. Geen opzwepende sociale mediamuziek, maar een passionele Monetta met "Crisalide". De Eurovisiefans waren fan en zagen San Marino voor het eerst in de finale van het Eurovisie Songfestival. Het mocht net niet baten voor Monetta. Ze eindigde elfde in de tweede halve finale met 47 punten. Spanje was wel fan van "Crisalide" en gaf tien punten. In 2012 eindigde Monetta op een veertiende plek in de halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.