Straks bekendmaking song Conchita Wurst.

De Oostenrijkse omroep zal vandaag zijn inzending presenteren voor het komende Eurovisie Songfestival. Conchita Wurst, alias Tom Neuwirth, zal Oostenrijk mogen vertegenwoordigen in Kopenhagen. De travestiet werd in september aangekondigd al Oostenrijkse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2014. Normaal zou het lied al ruim een week moeten bekend zijn, maar ORF stelde in samenspraak de presentatie uit, omdat het nummer nog niet helemaal op punt stond aldus Conchita Wurst. Het lied van Wurst maakt de tweede halve finale trouwens compleet.

Het nummer zal straks voor het eerst omstreeks 7:45 in de ochtend te horen zijn op Hitradio Ö3 tijdens de ochtendshow Ö3-Wecker. Om half elf is er een persvoorstelling van de videoclip in Wenen en zal de clip omstreeks die tijd ook online komen. Conchita komt uit in de tweede halve finale.

Oostenrijk kreeg vorig jaar de eer (of de ondankbare taak) om het Eurovisie Songfestival 2013 competitief te openen tijdens de eerste halve finale. Natália Kelly opende de show met "Shine". Voor het publiek was het blijkbaar een song die snel te vergeten was, want Oostenrijk haalde finale niet in Malmö. Ze eindigde veertiende met 27 punten. Bij elf landen eindigde Oostenrijk in de top tien, waaronder die van België. Wij gaven Natália Kelly drie punten tijdens de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.