Vanavond apotheose tijdens finale Eurosong 2014. [UPDATE]


Vanavond kent België zijn inzending voor het 59e Eurovisie Songfestival. Zo'n 7.000 fans zullen live vanuit het Antwerpse Sportpaleis de finale live kunnen volgen en na de finale is er nog een concert van anderhalf uur met vele Songfestivalartiesten. Zes kandidaten doen vanavond mee aan de finale en één iemand zal België vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Via een combinatie van vijftig procent televoting en vijftig procent vakjury zal de winnaar gekozen worden. De vakjury bestaat vandaag niet uit de vier vertrouwelijke juryleden, maar uit zeven panels uit zeven verschillende landen.

Finale Eurosong 2014
01. Yass - Need You Tonight
02. SIL - What's The Time In Tokyo
03. Udo - Hero (In Flanders Fields)
04. Bandits - One
05. Eva Jacobs - Nothing Is Impossible
06. Axel Hirsoux - Mother

[UPDATE 21:22] De Europese vakjury's hebben gestemd en volgens hun moet Axel Hirsoux ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2014 met het nummer "Mother" Hij kreeg 74 punten. Yass volgt met 16 punten verschil op de tweede plaats. 

01. Axel Hirsoux - Mother (74)
02. Yass - Need You Tonight (58)
03. Eva Jacobs - Nothing Is Impossible (52)
04. Bandits - One (42)
05. SIL - What's The Time In Tokyo (32)
06. Udo - Hero (In Flanders Fields) (22)

Tussen 16:00 en 23:00 zal MNM een backstage show uitzenden met Tom De Cock. De zeven internationale panels komen uit Azerbeidzjan, Denemarken, Ierland, Macedonië, Nederland, Spanje en Wit-Rusland. Zij mogen 4, 6, 8, 10 en 12 punten geven en delen in totaal 280 punten uit. Nadien mag het Vlaamse publiek ook 280 punten geven. De punten zullen qua percentage verdeeld worden, dus als een artiest tien procent televotes krijgt, zal hij 28 punten krijgen. Daarmee werkt de VRT naar het Zweedse model van Melodifestivalen. Wilt u stemmen, dan moet u het volgnummer sms'en naar 6000 (€ 0,50 per bericht) of via de website eurosong.een.be een stem uitbrengen. Er is één stem mogelijk per kanaal.

De finale start in tegenstelling tot alle andere uitzendingen van Eurosong 2014 al om 20:00 en is te volgen via Eén en Eén HD. Een livestream zal door zowel de VRT als eurovision.tv worden aangeboden. Peter Van De Veire en Eva Daeleman presenteren de show. Piet Goddaer, Jef Martens, Bart Peeters en Ruslana zullen advies geven tijdens de show, maar hebben geen stemaandeel in de show. De winnaar van vanavond zal aantreden in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen.

Vorig jaar vaardigde de Waalse omroep RTBF intern Roberto Bellarossa af naar Malmö. Tijdens een radiofinale kwam "Love Kills" als winnaar uit de bus, maar er kwam veel negatieve kritiek. Na een nieuwe versie en een veel betere zang kwam de grote verrassing dat Roberto naar de Songfestivalfinale mocht. In de finale eindigde Roberto Bellarose met "Love Kills" op een onverhoopte twaalfde plaats met 71 punten. Hij nam de twaalf punten van Nederland terug mee naar Wanze.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.