Vanavond finale Dansk Melodi Grand Prix 2014. [UPDATE]

Vanavond kiest gastland Denemarken zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014. De Denen mogen dit jaar het festival vanuit Kopenhagen organiseren, maar de nationale finale komt vanuit Odense. Er doen tien kandidaten mee aan deze finale. De bekendste naam voor ons is Bryan Rice: hij nam al eens deel in 2010 en scoorde in 2011 een hitje met "Curtain Call". Televoting en jurystemming bepalen de uitslag in de eerste ronde. In de tweede ronde zullen de drie beste het opnieuw uitvechten met de hulp van het publiek en jury, maar maakt men daarvan de resultaten bekend.

Finale Dansk Melodi Grand Prix 2014
01. Bryan Rice - I Choose U
02. Rebekka Thornbech - Your Lies
03. Sonny - Feeling the You
04. Danni Elmo - She's the One
05. Emilie Moldow - Vi finder hjem
06. GlamboyP - Right By Your Side
07. Nadia Malm - Before You Forget Me
08. Basim - Cliché Love Song
09. Anna David - It Hurts
10. Michael Rune feat. Natascha Bessez - Wanna Be Loved

[UPDATE 21:33] Op volgorde van bekendmaking zijn dit de drie superfinalisten.

Basim - Cliché Love Song
Michael Rune feat. Natascha Bessez - Wanna Be Loved
Rebekka Thornbech - Your Lies

De finale start om 20:00 op DR1. De presentatie ligt in handen van Louise Wolff en Jacob Riising. De winnaar van Dansk Melodi Grand Prix 2014 krijgt op 10 mei de eer om Denemarken in eigen huis te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2014.

De finale van DMGP 2013 werd gewonnen door de toen onbekende Emmelie de Forest met "Only Teardrops". Ze werd al snel bekend, want al van het begin werd ze gebombardeerd tot topfavoriete. Dat maakte ze waar. De eerste halve finale won ze overtuigend. Tijdens de finale werd ze gekroond als winnaar van het ESF 2013 met 281 punten. Er kwamen twaalf punten uit Frankrijk, Ierland, IJsland, Italië, Macedonië, Servië, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk. België gaf tien punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.