Vanavond finale Griekse Eurosong 2014.

Griekenland kiest vanavond zijn inzending voor het komende Eurovisie Songfestival, binnen een kleine twee maanden in het Deense Kopenhagen. Net zoals in ons land krijgt die finale de naam Eurosong 2014 (a MAD show). De Griekse interimomroep DT (in april start de definitieve nieuwe omroep NERIT) gaat, net zoals ERT dat vorig jaar deed, een samenwerking aan met de commerciële muziekzender MAD. Vier kandidaten doen vanavond mee aan de finale en een combinatie van televoting en vakjury bepaald de Griekse inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar.

Finale Eurosong 2014 - a MAD show
01. Crystallia - Petalouda stin Athina
02. Freaky Fortune feat. Riskykidd - Rise Up
03. Kostas Martakis - Kanenas de me stamata
04. Mark Angelo feat. Josephine - Dancing night

Veertig jaar geleden was Griekenland er voor het eerst bij tijdens het festival van 1974 in Brighton. Dat viert men vanavond met enkele kandidaten doorheen de jaren: Elpida uit 1979, Sophia Vossou uit 1991, Thalassa uit 1998 en Koza Mostra uit 2013 zijn enkele van de gasten. De finale van Griekenland start om 20:00 onze tijd en is te volgen via DT. De presentatie ligt in handen van Despoina Vandi en Giorgos Kapoutzidis. De winnaar van deze Griekse finale zal namens Griekenland uitkomen in de tweede halve finale op donderdag 8 mei.

Vorig jaar waren de opmerkelijke winnaars van de Griekse finale de mannen van Koza Mostra, die voor het Eurovisiegebeuren een samenwerking aangingen met Agathonas Iakovidis. Ze gingen naar Malmö met het aanstekelijk "Alcohol Is Free". Griekenland ging vlot naar de finale en daar eindigden de mannen op een zesde plaats met 152 punten, waarvan twee keer twaalf punten van het bevriende Cyprus en San Marino. België gaf opmerkelijk geen punten aan Griekenland.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.