Vanavond finale Melodi Grand Prix 2014. [UPDATE]

Het laatste Scandinavische land dat zijn inzending moet kiezen, is Noorwegen. Vanavond is er vanuit het Oslo Spektrum de finale van Melodi Grand Prix 2014. NRK koos dit jaar om de voorrondes vanuit dezelfde zaal te houden, maar voor de finale maakt men de uitstap naar Spektrum, die al sinds 2001 de finale mag huisvesten. In 1996 was het ESF ook daar. Negen kandidaten doen vanavond mee. In de eerste ronde zingen alle negen hun nummer en de top vier gaat verder naar de superfinale. In tegenstelling tot andere jaren gebruikt men dit jaar alleen maar televoting.

Finale Melodi Grand Prix 2014
01. El Cuero - Ain't No Love (In This City No More)
02. Elisabeth Carew - Sole Survivor
03. Knut Kippersund Nesdal - Taste of You
04. Dina Misund - Needs
05. Mo - Heal
06. Linnea Dale - High Hopes
07. Charlie - Hit Me Up
08. Carl Espen - Silent Storm
09. Oda & Wulff - Sing

[UPDATE 22:13] Op volgorde van bekendmaking zijn dit de vier superfinalisten van MPG 2014:

Knut Kippersund Nesdal - Taste of You
Carl Espen - Silent Storm
Mo - Heal
Linnea Dale - High Hopes

De finale van Melodi Grand Prix start om 19:55 op NRK1. Tussen 21:05 en 21:45 zal de show onderbroken worden. Rond 22:45 kennen we de winnaar in Noorwegen. NRK zal een livestream aanbieden, net zoals eurovision.tv dat zal doen. Noorwegen komt uit in de tweede halve finale in Kopenhagen.

Vorig jaar won Margaret Berger de finale van Melodi Grand Prix 2013. Zij werd toen naar het Eurovisie Songfestival in buurland Zweden gestuurd. Met "I Feed You My Love" haalde Noorwegen na twee mindere jaren weer een topresultaat. Ze eindigde derde in haar halve finale en vierde tijdens de finale met 191 punten. Omliggende buurlanden Denemarken, Finland en Zweden gaven haar twaalf punten en dat andere Scandinavische land, IJsland, gaf haar tien punten. België gaf zeven punten aan Berger.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.