Vanavond finale Unser Song für Dänemark. [UPDATE]

Vanavond kiezen de Duitsers hun kandidaat voor Kopenhagen. Acht kandidaten doen vanavond mee aan de Duitse finale in een speciaal systeem. Eerst zingen de acht kandidaten hun eerste nummers. Nadien gaan de vier met de meeste stemmen door naar de tweede ronde, waar ze hun tweede lied zullen zingen. De nummers die na ronde twee de meeste stemmen hebben, gaan naar de laatste ronde. Het kan dus zijn dat één artiest met zijn twee nummers in de laatste ronde komt. Alles zal via televoting bepaald worden in de eerste twee rondes en in de derde ronde zal een vakjury meestemmen.

Finale Eurovision Song Contest 2014 - Unser Song für Dänemark (tweede song)
Das Gezeichnete - Ich Weil Du Da Bist (Echo)
Elaiza - Is It Right (Fight Against Myself)
Madeline Juno - Like Lovers Do (Error)
MarieMarie - Cotton Candy Hurricane (Candy Jar)
Oceana - Thank You (All Night)
Santiano - Fiddler On The Deck (Niemals Untergehen)
The Baseballs - Mo Hotta Mo Betta Goodbye (Peggy Sue)
Unheilig - Als Wär's Das Erste (Mal Wir Sind Alle Wie Eins)

[UPDATE 21:41] Deze vier kandidaten zullen ook hun tweede nummer mogen brengen tijdens de tweede ronde. De andere vier zijn uitgeschakeld. Op volgorde van bekendmaking:

Santiano - Niemals Untergehen
MarieMarie - Candy Jar
Elaiza - Fight Against Myself
Unheilig - Mal Wir Sind Alle Wie Eins

[UPDATE 22:19] Elaiza ("Is It Right") en Unheilig ("Mal Wir Sind Alle Wie Eins") zijn de twee superfinalsiten.

De finale start om 20:15 en is live te volgen via Das Erste en livestream. De show vanuit de Lanxess Arena in Keulen zal aan elkaar worden gepraat door Barbara Schöneberger. De winnaar zal de Duitse eer hoog moeten houden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op zaterdag 10 mei.

Vorig jaar mocht de bekende danceformatie Cascada de Duitsers vertegenwoordigen in Malmö. Met het nummer "Glorious" stond ze hoog in fanpolls, maar op de grote avond kwamen er niet veel punten binnen voor zangeres Natalie Horler. Duitsland eindigde 21e met 18 punten: zes van Oostenrijk, vijf van Israël, drie van Albanië, drie van Spanje en één punt van Zwitserland. Zowel België als Nederland hadden geen punten over voor "Glorious", net zoals vele andere landen.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.