Vanavond songpresentatie Sergej Ćetković.

Vanavond zal Sergej Ćetković zijn inzending "Moj Svijet" presenteren dat namens zijn land Montenegro naar het komende Eurovisie Songfestival in Kopenhagen zal gaan. De omroep RTCG koos Ćetković in november als zesde inzending voor het land. Vandaag weten we dus hoe het lied van Sergej Ćetković klinkt. Hij zal proberen om Montenegro voor het eerst als zelfstandig land in de finale van het Eurovisie Songfestival te loodsen. In 2004 en 2005 stond het land samen met Servië succesvol in de finale, maar zelfstandig wilt het maar niet lukken voor de Montenegrijnen.

De uitzending start om 21:15 onze tijd en is te volgen via TVCG 1, TVCG Sat en ook via de officiële Songfestivalwebsite. Montenegro komt uit in de eerste halve finale op dinsdag 6 mei in Kopenhagen.

Vorig jaar kwam één van de opvallendste inzendingen uit Montenegro. Het land vaardigde intern Who See af met het nummer "Igranka" en namen zangeres Nina Žižić mee. In astronautenpak kwamen ze op en met vele lichteffecten werd er gewerkt. Voor Europa werkte het dan weer niet en Montenegro eindigde twaalfde in de halve finale. Servië was wel overtuigd en gaf twaalf punten aan Who See. Ook Oekraïne gaf hoge punten, namelijk acht punten. Geen punten vanuit België.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.