Wie wint er de Moldavische finale?

In Moldavië kiest men vanavond de tiende inzending voor het komende Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen, Denemarken. Zestien kandidaten doen vanavond mee aan de finale van O Melodie Pentru Europa. Van die zestien kan er maar één iemand winnen. Een voorlopige favoriet lijkt Boris Covali, maar ook vorig jaar was hij favoriet en ging een andere kandidaat met de overwinning lopen. Een combinatie van televoting en vakjury (ze verdelen beide de helft van de punten) zal bepalen wie er de tiende inzending zal worden voor Moldavië op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen.

Finale O Melodie Pentru Europa 2014
01. Diana Staver - One and all
02. Doinița Gherman - Energy
03. Boris Covali - Perfect Day
04. Tatiana Heghea - I'm Yours
05. Lucia S. - Frozen
06. Margarita Ciorici & Metafora - Vis
07. Ana Cernicova - Dragostea divină
08. Edict - Forever
09. FLUX LIGHT - Never Stop No
10. Aurel Chirtoacă - Urme de iubiri
11. Paralela 47 - Fragmente
12. Diana Brescan - Hallelujah
13. Mikaella - Follow Your Dreams
14. Curly - Your Recovery
15. Cristina Scarlat - Wild Soul
16. Felicia Dunaf - The Way I Do

De finale van O Melodie Pentru Europa start om 19:00 onze tijd en is te volgen via het hoofdkanaal van TRM. Ook eurovision.tv zal de finale uitzenden. De winnaar van vanavond zal Moldavië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2014 tijdens de eerste halve finale op dinsdag 6 mei.

Aliona Moon mocht Moldavië vorig jaar vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival 2013 in het Zweedse Malmö. De halve finale raakte ze door dankzij een vierde plaats. In de finale eindigde Aliona Moon met het nummer "O Mie" op een gedeelde elfde plaats met België (Zij kreeg de elfde plaats omdat ze van meer landen punten kreeg) met 71 punten. Buurland Roemenië beloonde "O Mie" met de maximale twaalf punten die avond. België gaf haar drie punten.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.