Destination Copenhagen [12]: András Kállay-Saunders, Hongarije

Nog 39 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Hongarije, deelnemer van de eerste halve finale.

András Kállay-Saunders is geboren in het Amerikaanse New York op 28 januari 1985. Zijn moeder is Hongaars, zijn vader Amerikaans. Zijn vader heeft hem ook geïnspireerd om muziek te maken. Pas in 2009 komt hij naar Hongarije, oorspronkelijk om zijn grootmoeder te bezoeken. Hij ziet een spotje om televisie voor een muziekwedstrijd. Hij zal er later dat jaar vierde worden, wat heel wat deuren opende voor hem. In zowel 2012 als 2013 doet hij mee aan de preselectie. In 2012 haalde hij de finale niet en vorig jaar eindigde hij tweede in de finale.

Hij blijft niet bij de pakken zitten en ook dit jaar was hij erbij. Hij wint zijn voorronde overtuigend en in de halve finale krijgt hij alle punten. In de finale haalde hij als eerste de superfinale en die won hij ook. Met "Running" (een lied gebaseerd op een waargebeurd verhaal over kindermishandeling) mag Kállay-Saunders naar Kopenhagen.

András Kállay-Saunders schreef de tekst van "Running" volledig zelf. De muziek deed hij ook, in samenwerking met Krisztián Szakos. András Kállay-Saunders komt met "Running" uit als zestiende in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.