Destination Copenhagen [15]: Mei Finegold, Israël

Nog 36 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Israël, deelnemer van de tweede halve finale.

Mei Finegold is geboren op 16 december 1982 in Rishon LeZion, de vierde grootste stad van Israël. Net zoals vele artiesten komt ook Meital Slonimsky, zoals ze in het echt heet, uit een muzikale familie. In 2009 doet ze, ook al als Mei Finegold, mee aan het zevende seizoen van Kokhav Nolad. Ze haalt de finale en is topfavoriet bij de vakjury, maar wordt toch als eerst in de finale geëlimineerd, met het nodige drama tot gevolg. Na haar deelname aan Kokhav Nolad brengt ze haar tijd door in het theater en bracht ze ondertussen al enkele albums uit en zette ze een kind op de wereld.

Mei Finegold werd uit een interne selectie van zestien kandidaten gekozen om Israël te vertegenwoordigen in Kopenhagen. Ze had drie nummers klaar en het publiek mocht kiezen welk lied naar het Eurovisie Songfestival mocht. Met ruim de helft van de stemmen werd "Same Heart" boven "Nish'eret Iti" en "Be Proud" verkozen.

"Same Heart" is geschreven en gecomponeerd door Rami Talmid. Mei Finegold komt met "Same Heart" uit als tweede in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.