Destination Copenhagen [20]: Firelight, Malta

Nog 31 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Malta, deelnemer van de tweede halve finale.

Vorig jaar werd Firelight in Malta opgericht, een groep bestaande uit Richard Edward Micallef (zanger, gitaar, dulcimer en percussie), Michelle Mifsud (zangeres, piano, percussie), Tony Polidano (zanger, bass, percussie), Daniel Micallef (gitaar) en Leslie Decesare (drums, percussie, harmonica). Voor Richard was zijn deelname aan de preselectie dit jaar zijn vijfde editie op rij. De andere leden hebben nog nooit meegedaan aan de preselectie, vrij uniek in Malta. Dit voorjaar brachten ze ook hun eerste album uit in Malta en dat heeft dezelfde titel als hun Songfestivalinzending.

De Maltese omroep organiseert jaarlijks een grote nationale preselectie. Het was de eerste deelname voor de groep aan de nationale voorrondes. De finale werd bereikt. De televoters zette Firelight op de vierde plaats, maar hadden slechts 1/6 van de stemmen. De andere stemmen kwamen van vijf juryleden en vier van de vijf gaven het maximum aan Firelight. Ze wonnen de finale met "Coming Home".

Richard Edwards Micallef schreef zowel de muziek en tekst van "Coming Home". Firelight komt met "Coming Home" uit als eerste in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.