Destination Copenhagen [21]: Cristina Scarlat, Moldavië

Nog 30 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Moldavië, deelnemer van de eerste halve finale.

Cristina Scarlat is geboren in de Moldavische hoofdstad Chișinău op 3 maart 1981. De 33-jarige Scarlat is de moeder van twee kinderen en redelijk nieuw in de Moldavische showbizz. Als zangeres en muzikante is ze echter al wat langer aan de slag. Ze is een van de zangeressen bij het presidentiële orkest en ze speelt piano en viool. In 2006 studeerde ze af aan het conservatorium in Chișinău. In 2011 nam ze voor het eerst deel aan de nationale finale. Daar eindigde ze als twaalfde in de finale. Vorig jaar eindigde ze als op een mooie derde in de Moldavische preselectie met het nummer "I Pray".

Dit jaar deed ze opnieuw mee aan de Moldavische voorrondes, nu met "Wild Soul". Ze wint haar halve finale en op 15 maart wint ze ook de finale met twee punten voorsprong op Boris Covali, die exact dezelfde resultaten haalde als het jaar ervoor. De derde keer was dus de goede keer voor Cristina Scarlat.

De muziek van "Wild Soul" is geschreven door Ivan Akulov en de tekst is geschreven door de nicht van Christina, Lidia Scarlat. Diezelfde Lidia gaf vorig jaar commentaar namens de Moldavische televisie. Christina Scarlat komt met "Wild Soul" uit als elfde in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.