Destination Copenhagen [22]: Sergej Ćetković, Montenegro

Nog 29 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee te overwinnen. Eén van die landen is Montenegro, deelnemer van de eerste halve finale.

Sergej Ćetković wordt geboren in de stad Titograd, de hoofdstad de Socialistische Republiek Montenegro, op 8 maart 1975. Vandaag kennen we Titograd als Podgorica. Op zijn twaalf jaar eindigde hij tweede in een kinderfestival en kreeg hij de smaak van muziek echt te pakken. In 1998 doet hij opnieuw mee aan een festival en merkt het grote publiek hem ook om. Zijn eerste album komt uit in 2000, genaamd "Kristina" en werd een groot succes. Er volgen nog vijf, waarvan het laatste dit jaar uitkomt. In 2005 zong hij ook de titelsong in van de film "Pogled sa Ajfelovog tornja"

Sinds de terugkomst van Montenegro in 2012 na twee jaar afwezigheid kiest de omroep al elk jaar intern, telkens zonder finaleplaats. Dit jaar koos men dus voor Sergej Ćetković. De keuze werd bekendgemaakt midden november en begin maart kwam zijn nummer naar buiten: "Moj svijet".

"Moj svijet" is geschreven en gecomponeerd door Sergej Ćetković zelf. Voor het arrangement van de muziek kreeg hij hulp van de Servische Emina Sandal. Sergej Ćetković komt met "Moj svijet" uit als vijftiende in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.