Destination Copenhagen [23]: The Common Linnets, Nederland

Nog 28 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Nederland, deelnemer van de eerste halve finale.

The Common Linnets, dat zijn twee artiesten die al jaren met elkaar samenwerken, maar pas eind vorig jaar hun krachten bundelden. Het gaat hier dan over Ilse DeLange (geboren op 13 mei 1977 in Almelo) en Waylon (geboren op 20 april 1980 in Apeldoorn). Beiden zijn actief sinds eind jaren negentig. DeLange bracht al zeven albums uit, die ook in België uitkwamen. Waylon is ook al even actief, maar werd pas bekend in 2008. Toen nam hij deel aan Holland's Got Talent, waar hij tweede werd. Drie jaar eerder namen hij met Rachel Kramer deel aan het Nationaal Songfestival. Ze haalde de finale niet.

Sinds 1 januari 2014 zijn de TROS en de AVRO één fusieomroep, AVROTROS. Daarom besloot de TROS om al in de zomer van 2013 de handen in elkaar te slaan voor het Songfestival. Zo mag Cornald Maas, een gezicht van de AVRO, terugkeren naar de commentatorenstoel. Eind november werden The Common Linnets aangekondigd als kandidaat voor Nederland en op 11 maart ging het nummer in premiere bij het VARA-programma De Wereld Draait Door: het country-popnummer "Calm After The Storm".

Ilse DeLange, JB Meijers en de Amerikanen Rob Crosby, Matthew Crosby en Jake Etheridge schreven de muziek en tekst van "Calm After The Storm". The Common Linnets komen met "Calm After The Storm" uit als veertiende in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op dinsdag 6 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.