Destination Copenhagen [24]: Carl Espen, Noorwegen

Nog 27 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee te overwinnen. Eén van die landen is Noorwegen, deelnemer van de tweede halve finale.

Carl Espen Thorbjørnsen, al laat hij gauw die laatste naam achterwege, is geboren op 15 juli 1982 in Bergen, de tweede grootste stad van Noorwegen. Hij komt als oudste uit een gezin met drie kinderen. Carl is oorspronkelijk geen zanger, dat deed hij als hobby. Hij was echter een militair. Zo werd hij zes maanden uitgezonden naar Kosovo. Nadien werkte hij in de industrie en was hij buitenwipper bij een bar. In de zomer van vorig jaar overtuigde de nicht van Carl, Josefin dat hij zich in de muziek moet gaan smijten met zijn gouden, pure stem. Josefin schreef een nummer voor Carl en de bal ging aan het rollen voor Espen.

Dat nummer kreeg de titel "Calm Storm". Carl en Josefin besloten om het in te zenden voor Melodi Grand Prix en bereikte de voorrondes en de finale in Oslo Spektrum. Tot op de voorlaatste ronde stond Carl voor met een kleine voorsprong, maar de laatste stemronde roepte Carl met grote meerderheid uit als winnaar.

De nicht van Carl Espen, Josefin Winther (zelf een bekende zangeres in Noorwegen), is dus verantwoordelijk voor zowel de muziek als tekst van het nummer "Silent Storm". Carl Espen komen met "Silent Storm" uit als derde in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.