Destination Copenhagen [27]: Donatan & Cleo, Polen

Nog 24 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Polen, deelnemer van de tweede halve finale.

Donatan is geboren als Witold Czamara op 2 september 1984 in Krakau, de tweede stad van Polen. Hij heeft muziek geschreven voor meer dan vijftig albums en in 2012 bracht hij zijn eerste eigen album "Equinox" uit. Cleo is de artiestennaam van Joanna Klepko, die geboren is in de hoofdstad Warschau op 25 juni 1983. Ze deed in 2011 mee aan X-Factor in Polen, maar haalde de liveshows. Donatan merkte haar op en sinds vorig jaar werkten ze samen. Ze brengen in november 2013 het nummer "My Słowianie" uit, dat de hit van de winter is geworden in de Poolse hitcharts.

De Poolse omroep is dit ook niet ontgaan. Begin december maakte de omroep bekend dat Polen zijn terugkeer maakte naar het Songfestival na twee jaar afwezigheid. Toen lieten ze open of er een voorronde zou gehouden worden of men intern ging kiezen. Het werd dus intern en de keuze viel op het duo met hun hit van de winter. Voor het Songfestival zal er ook Engels gezongen worden en heet het nummer "My Słowianie - We Are Slavic".

Donatan schreef de muziek, Cleo de tekst. Donatan & Cleo komen met "My Słowianie - We Are Slavic" uit als vijfde in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.