Destination Copenhagen [32]: Tinkara Kovač, Slovenië

Nog 19 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Slovenië, deelnemer van de tweede halve finale.

Tinkara Kovač is geboren op 3 september 1978 in Koper, een stad aan de Sloveense kust en Italiaanse grens. Ze maakt haar debuut in 1997, toen ze deelnam aan de Sloveense preselectie van het Eurovisie Songfestival. Ze eindigde toen tiende met "Veter z juga". In 1999 doet ze opnieuw mee met "Zakaj" en kan ze net het ticket naar Jeruzalem niet winnen. In 2001 kwam haar voorlopig laatste poging met "Sonce v očeh", waar ze vierde mee werd. Ze gaat datzelfde jaar ook in zee met een andere platenmaatschappij en mag drie albums maken. Begin vorig jaar startte ze haar eigen label op, NAI, en schrijft ze muziek voor andere artiesten.

Dertien jaar na haar laatste deelname aan EMA, de Sloveense preselectie, doet ze opnieuw mee aan de nationale finale. Samen met Muff haalt ze de superfinale en met bijna 70 % van de stemmen wist Kovač de nationale finale te winnen met "Spet/Round and Round". In Kopenhagen heet het nummer gewoon "Round and Round", maar Kovač zal ook enkele stukken in het Sloveens zingen.

Raay schreef de muziek van het nummer. De tekst is geschreven door Tinkara Kovač zelf, Tina Piš en Hannah Mancini. Die laatste mocht Slovenië vorig jaar in het Zweedse Malmö vertegenwoordigen met "Straight Into Love". Tinkara Kovač komt met "Round and round" uit als veertiende in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op donderdag 8 mei 2014.

Populaire posts van deze blog

Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon op 8-10-12 mei.

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.