Destination Copenhagen [33]: Ruth Lorenzo, Spanje

Nog 18 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 37 landen zullen proberen om de trofee mee naar huis te nemen. Eén van die landen is Spanje, rechtstreeks finalist.

Ruth Lorenzo Pascual, die als artiest haar laatste naam niet vernoemd, is geboren op 10 november 1982 in Murcia. In 2002 doet ze mee aan de audities van Operación Triunfo, de Spaanse versie van Star Academy en toen ook de preselectie van het Songfestival. Haar doorbraak gebeurt niet in Spanje, maar in het Verenigd Koninkrijk. Ze nam in 2008 deel aan The X Factor.  Ze doet het daar goed en eindigt op een vijfde plaats. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland is haar carrière begonnen en in 2011 brengt ze ook haar eerste album uit op de Spaanstalige markt: "Burn".

De Spaanse omroep TVE hield lang de lippen op elkaar over hun keuze voor Kopenhagen. Ruth Lorenzo werd door velen genoemd als kandidate voor Spanje. Uiteindelijk kwam er een nationale finale met vijf kandidaten. De vakjury zette Ruth op een tweede plaats, maar de televoters wouden Ruth in Kopenhagen. Omdat hun stem beslissend was, won Ruth Lorenzo met "Dancing In The Rain".

"Dancing In The Rain" is geschreven door Ruth Lorenzo zelf en door het Britse team waar ze al een tijdje mee samenwerkte na The X Factor en haar album "Burn": James Lawrence Irvin en Julian Emery. Spanje is lid van de Big Five en mogen daarom meteen aantreden in de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 op zaterdag 10 mei 2014. Spanje zal wel meestemmen in de eerste halve finale.

Populaire posts van deze blog

Vanavond bekendmaking Belgische artiest.

Gezondheidstoestand Salavor Sobral zorgwekkend.